Het team

Foto Naam Even voorstellen
 
Michaël van de Giessen Ik ben ontwikkelaar van java web applicaties, met mijn 35 jaar vader van 3 kinderen, gamer (battlefield, minecraft), lanparty bezoeker en ook betrokken bij de CoderDojo in Oss e.o.
Jan de Laet 60+, vader van 3, opa van 2. Na jaren als zelfstandig consultant te hebben gewerkt, geniet ik nu van een sabbatical, sommigen noemen het pre-pensioen. Dat geeft me wat meer tijd voor hobby’s, zoals programmeren van websites, arduino’s en internet of things.
  Ron Lievens Ik werk als programmeur en ben hobbymatig bezig met games developer voor de PC met Xbox controller met behulp van Lua/Java/C. Verder ben ik 38 jaar oud en ben vader van drie kinderen.
Chris Polderman Ik werk als Java programmeur en ben hobbymatig bezig met Raspberry pi, Arduino en linux. Verder ben ik 45 jaar oud en ben vader van vier kinderen.
Martijn Schuijers  Webdeveloper
Hij is zó knap dat we nog geen plaatje hebben gevonden die hem recht doet 🙂 Ronald van Amelsfoort

Wil je mentor worden?

Geen technische kennis nodig

Een mentor hoeft niet per se technische kennis te hebben. Ook zonder technische kennis is er genoeg te doen bij een dojo!

Denk bijvoorbeeld aan de volgende dingen:

  • Ruimte klaarzetten (stoelen, tafels, stekkerdozen, drankjes)
  • Communicatie (emails, social media, etc.)
  • Ontvangst en registratie
  • Promotie
  • Samenwerkingen met andere bedrijven / organisaties regelen

Met kinderen aan de slag

Heb je zelf wél wat technische kennis? Dan kun je met de kinderen aan de slag. Veel van hetlesmateriaal is te vinden op de Kata of onze Google Drive. Hiermee kun je de kids aan het werk zetten en ze helpen als ze problemen tegen komen. Samen met de kinderen kun je dan een oplossing zoeken en toffe dingen maken!

Wij kunnen je verzekeren dat je enorm veel voldoening haalt uit een middag met kinderen werken. De mate van creativiteit en vooral dankbaarheid die de kinderen laten zien maakt dat het ook voor mentoren altijd weer een feestje is!

Workshops Maken

Heb jij een techniek / onderwerp in gedachten waar nog geen materiaal of workshop voor is? Dan heb je alle vrijheid om er zelf een te maken! Dit is voor mentoren presteren op de top. Stel je voor dat je een paar dagen aan het werk bent om een kicken workshop te maken en vervolgens ziet dat kinderen er ook écht mee werken!

Je zult ook snel zien dat andere dojos in het land er gebruik van zullen maken. Jouw bijdrage is in dat geval van onschatbare waarde. De champion van jouw dojo en andere mentoren kunnen je helpen bij het maken van jouw eigen workshop.

Persoonlijke Ontwikkeling

Een van de mooiste dingen van CoderDojo is dat je dit platform ook kan gebruiken voor je eigen ontwikkeling. Heb je altijd al een keer iets nieuws willen leren, maar hier geen tijd voor gehad of geen praktische mogelijkheden? Dan kun je bij CoderDojo de tijd nemen om jezelf dit aan te leren en deze ontdekkingstocht samen met de kinderen te maken!

Op die manier leer je zelf wat nieuws én leren de kinderen ook wat! Met name de manier van iets nieuws ontdekken is een competentie die voor kinderen belangrijk en leuk is.

Community Evenementen

Als mentor en onderdeel van de community kun je regelmatig deel nemen aan activiteiten door het hele land en soms zelfs daarbuiten. We hebben regelmatig conferenties, speciale dojo’s en evenementen waar we mensen van het hele land nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan: