CoderDojo #3, 10 december 2016

Dit was alweer de derde én laatste CoderDojo van dit jaar. Deze keer deden steeds meer deelnemers mee met het zelf schrijven van plugins voor Minecraft. Er leuk om te zien dat je op je eigen computer een Minecraft server kunt draaien met een echte plugin van jouw hand. Op het moment dat je je eerste plugin ziet draaien, heb je natuurlijk nog alleen maar aan de oppervlakte gezien wat er mogelijk is op dit vlak. Daarna komt het leukste: uitvissen wat je allemaal kunt doen in Minecraft vanuit je eigen plugin: dingen toevoegen aan je inventory, de Minecraft world map beïnvloeden, alles kan! Misschien kunnen we hier dus de volgende keer mee verder bouwen.

Ook de scratch deelnemers hebben weer hun best gedaan. Ontzettend leuk om te zien dat iedereen steeds meer hun fantasie gebruikt bij de scratch opdrachten. Op de beamer hebben een paar van jullie laten zien wat jullie bedacht hebben, met een verdiend applaus tot gevolg!

Vanuit CoderDojo Nederland hebben we een vijftal boeken gekregen om zelf websites mee te bouwen en hier werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Wat er deze keer ook anders was, was de opstelling van de tafels. Ons is dat in elk geval erg goed bevallen: niet klassikaal naast elkaar maar lekker gezellig door elkaar heen.

Tip: hou vooral de Facebook pagina goed in de gaten voor de kaartverkoop, ze gaan als de inschrijving open is als warme broodjes! En, omdat we elkaar pas in het nieuwe jaar elkaar weer gaan zien, wensen alle vrijwilligers jullie alvast een

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.